Om Ildhavet

Ildhavet er min personlige, dansksprogede blog. Den bliver hjem for alle de dansk-sprogede indlæg jeg har skrevet i tidens løb – og for de jeg vil skrive fremover.

Ildhavet er iøvrigt den danske titel på den sidste bog i John Christophers Tripod-trilogi, en fantastisk fortælling som jeg læste som ung og som betyder uendeligt meget for mig. Mange af de temaer der betyder noget for mig, har genklang i temaer som Christopher arbejder med i Tripode-bøgerne. Dertil skulle jeg finde på en interessant titel til bloggen, og kan godt lide kontrasten imellem ild og vand i samme ord.

Udover denne blog har jeg også skrevet en engelsksproget blog om Kaplak, som overvejende beskæftiger sig med mine professionelle interesser for internettet : synliggørelse, distribution og filtrering af informationer og produkter på internettet, bl.a. ved hjælp af sociale netværk og sociale anbefalinger.

Denne blog vil være forbeholdt tanker, synspunkter og oplevelser som er af overvejende personlig og lokal karakter. Ting der opstår i mit liv, i mit arbejde og i min anvendelse af internettet i brydningerne imellem de populære “walled gardens” og de frie GPL-licenserede vidder. Jeg vil også bruge bloggen som arkiv for gamle artikler (fra f.eks. min gamle blog på Avisen.dk og for blog-indlæg skrevet på Crewscut.com) og obskure tekster/billeder der dukker frem fra gemmerne på min harddisk.

Jeg håber at du som læser vil både læse og give dit besyv med, for at medvirke til skabe en indsigtsfuld erfaring, som vi begge kan lære noget af.

Morten Blaabjerg, Odense, 24. oktober 2008 (Opdateret 24. maj 2010)

flattr this!